رأی مثبت مردم اسکاتلند به همه‌پرسی جدایی از انگلیس باعث خواهد شد که دیگر کشوری به نام "بریتانیای کبیر" وجود نداشته باشد تا "دولت انگلیس" بتواند به نمایندگی از آن در شورای امنیت سازمان ملل باقی بماند.

گروه بین‌الملل مشرق- "حزب ملی اسکاتلند" از ابتدای به قدرت رسیدن در این کشور اعلام کرده بود که استقلال اسکاتلند از پادشاهی متحده را به رأی خواهد گذاشت. این حزب بالأخره توسط "آلکس سالموند" نخست‌وزیر اسکاتلند در پارلمان، زمان دقیق این همه‌پرسی را 18 سپتامبر (27 شهریور) اعلام کرد. در حالی که دولت مرکزی بریتانیا مخالف این همه‌پرسی است، اما از لحاظ قانونی، امکان جلوگیری از آن را ندارد.

به گزارش روزنامه انگلیسی "دیلی میل"، اگرچه دیوید کامرون در اظهارات خود می‌گوید از رأی منفی مردم اسکاتلند به استقلال از بریتانیا "مطمئن" است و می‌داند آن‌هایی که هنوز تصمیم خود را نگرفته‌اند به عدم جدایی از بریتانیا رأی خواهند داد، اما درباره نتایج این همه‌پرسی به شدت نگران است و این نگرانی از اهمیت اسکاتلند برای انگلستان نشأت می‌گیرد.

خبرنگار بین‌الملل مشرق در این خصوص با "کریس بامبری" فعال و تحلیلگر سیاسی اسکاتلندی و عضو سابق "حزب سوسیالیست کارگر" این کشور مصاحبه کرده و درباره انگیزه مقامات اسکاتلند از برگزاری این همه‌پرسی و همچنین احتمال استقلال این کشور از پادشاهی متحده بریتانیا پرسیده است.

مردم اسکاتلند به رفراندوم استقلال از بریتانیا رأی مثبت خواهند داد

چرا این همه‌پرسی برگزار می‌شود؟

دلیل برگزاری این همه‌پرسی این است که دو سال پیش حزب ملی اسکاتلند اکثر کرسی‌های پارلمان کشور را تصاحب کرد و نه تنها خواسته این حزب بلکه به نوعی خواسته مردم هم همین بود که همه‌پرسی برگزار شود و از مردم پرسیده شود که آیا می‌خواهند عضوی از پادشاهی متحده بریتانیا باقی بمانند یا خیر. در سال‌‌های اخیر سیاست‌‌های اسکاتلند با سیاست‌‌های انگلستان فاصله زیادی گرفته است. از جمله این‌که از نظر اسکاتلند، رفاه مردم نسبت به منافع شرکت‌های بزرگ اولویت دارد و همچنین حفظ عدالت از کسب سود در بازار مهم‌تر است. این بدان معناست که اسکاتلند بیش‌تر یک کشور سوسیال دموکراتیک است و به مردم خود بها می‌دهد، نه این‌که فقط منافع شرکت‌های بزرگ را در نظر بگیرد.

دلایل دیگری هم هست، مثلاً اسکاتلند آن اندازه‌ای که انگلستان با ورود مهاجران مخالف است، سیاست‌‌های ضدمهاجرتی ندارد. حتی می‌توان گفت اسکاتلند از مهاجرانی استقبال می‌کند که به این کشور بیایند و به اقتصاد کمک کنند و به مردم کمک کنند. مسئله مهم دیگر هم این‌که اسکاتلند هیچگاه از ماجراجویی‌های نظامی در کشورهای دیگر، مثل جنگ عراق، حمایت نمی‌کند. در حالی که بسیاری از بخش‌های دیگر در پادشاهی متحده با این سیاست مخالف نیستند. مردم ما معتقدند تا زمانی که ما بخشی از پادشاهی متحده باشیم، مجبور هستیم از این سیاست خارجی پیروی کنیم، یعنی باید همیشه در کنار آمریکایی‌ها باشیم. واضح‌ترین مثال این مسئله هم جنگ غزه بود. دولت در لندن از اسرائیل حمایت کامل کرد، در حالی که دولت در "ادینبرو" پایتخت اسکاتلند از اسرائیل انتقاد کرد و حتی به مردم غزه کمک مالی هم کرد. بنابراین اختلاف بین انگلستان و اسکاتلند در حال افزایش است و این یکی از دلایلی است که مردم می‌خواهند این همه‌پرسی برگزار شود و مردم تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند در پادشاهی متحده بمانند یا خیر.

ایرلند شمالی برای جدا شدن از بریتانیای کبیر، مجبور به سال‌‌ها مبارزه مسلحانه شد. چگونه اسکاتلند می‌تواند بدون هیچ مشکلی همه‌پرسی را برگزار کند و در این‌باره تصمیم بگیرد؟

اسکاتلند همه‌پرسی برگزار می‌کند چون اکثریت مردم می‌خواهند برگزار شود. متأسفانه در مورد ایرلند شمالی، بخشی از مردم تحت حمایت انگلستان بودند و بنابراین بین این افراد با اکثریت ایرلندی‌ها درگیری و جنگ به وجود آمد. این در حالی است که اسکاتلند همواره هم‌جایگاه با انگلستان بوده است. حتی زمانی که "بریتانیای کبیر" تشکیل شد، بخشی از خاندان سلطنتی اسکاتلند در قدرت باقی ماند. ایرلند یک مستعمره بود و تاریخ بسیار متفاوتی از اسکاتلند داشت. وقتی انگلستان دید که دیگر نمی‌تواند ایرلند را حفظ کند، جنگی در این کشور به راه انداخت. وضعیت در اسکاتلند بسیار متفاوت است. پارلمان اسکاتلند گفته است که این همه‌پرسی باید برگزار شود و بنابراین این اتفاق می‌افتد. اگر مردم اسکاتلند تصمیم بگیرند پادشاهی متحده را ترک کنند، دولت لندن هم این تصمیم را خواهد پذیرفت.

مردم اسکاتلند به رفراندوم استقلال از بریتانیا رأی مثبت خواهند داد

مردم اسکاتلند نفرت زیادی از دولت لندن دارند. با این حال، نظرسنجی‌هایی که منتشر می‌شود این نفرت را نشان نمی‌دهد. اکثر این نظرسنجی‌ها در بهترین حالت، چند درصد رأی بیش‌تر به جدایی اسکاتلند از بریتانیا را نشان می‌دهند. تحلیل شما از این نظرسنجی‌ها چیست؟

در نظرسنجی‌ها هم تنها چند درصد بین "بله" و "خیر" به جدایی از بریتانیا اختلاف وجود دارد، شاید حدود 5 یا 6 درصد. نتیجه نهایی را باید واگذار کنیم به زمانی که همه‌پرسی نهایی برگزار شود. اتفاقاً همین نظرسنجی‌ها موجب نگرانی مقامات لندن هم شده است. ضمن این‌که نظرسنجی‌ها فضای متفاوتی از همه‌پرسی نهایی دارد. همه‌پرسی اسکاتلند بیش‌تر بر این مسئله تأکید دارد که وابستگی دولت اسکاتلند به دولت انگلستان غیردموکراتیک است.

مسئله دیگر این‌که مردم اسکاتلند احساس می‌کنند اولویت دولت لندن بها دادن به بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ است و نه برقراری عدالت درباره مردم. بنابراین نه تنها بحث دموکراسی مطرح است، بلکه این‌که مردم می‌بینند عدالتی که به دنبال آن هستند در دولت لندن پیدا نمی‌شود و باید به دولت اسکاتلند متکی باشند، و فرقی که چه کسی در صدر دولت لندن باشد، چه مارگارت تاچر باشد، چه تونی بلر و چه دیوید کامرون.

برای انگلستان چه اندازه اهمیت دارد که اسکاتلند از بریتانیا جدا نشود؟

فوق‌العاده مهم است. همه مقامات دولتی در لندن به شدت نگران هستند که مردم اسکاتلند ممکن است به همه‌پرسی پاسخ مثبت بدهند. دلیل این نگرانی این است که اگر مردم پاسخ مثبت بدهند، حضور انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل به مخاطره می‌افتد، زیرا در حال حاضر "بریتانیای کبیر" در شورای امنیت عضو است نه "انگلستان". به علاوه، محل استقرار سلاح‌های هسته‌ای انگلستان در اسکاتلند است و دولت اسکاتلند قول داده که اگر مستقل شود، این سلاح‌ها را به انگلستان منتقل نخواهد کرد. همچنین انگلستان به یکی از شرکای کوچک‌تر آمریکا تبدیل می‌شود و اقتصاد لندن نیز در دنیا بسیار تضعیف می‌شود.

بنابراین این مسئله برای مقامات در لندن مسئله بسیار بزرگی است. می‌دانند که مستقل شدن اسکاتلند برای دیوید کامرون بسیار گران تمام خواهد شد. اعضای حزب خود او در پارلمان، یعنی محافظه‌کاران لندن، کامرون را شخصی خواهند دید که اسکاتلند را از دست داد و این مسئله برای اعتبار مقامات لندن به هیچ عنوان خوب نیست.

مردم اسکاتلند به رفراندوم استقلال از بریتانیا رأی مثبت خواهند داد

برخی از خبرها حاکی از این است که تعدادی از اعضای پارلمان انگلستان به شهرهای مختلف اسکاتلند رفته‌اند و تلاش دارند مردم را متقاعد کنند که به این همه‌پرسی پاسخ منفی بدهند. دولت لندن چه اقداماتی برای نگه داشتن اسکاتلند و متقاعد کردن مردم به دادن پاسخ منفی به همه‌پرسی انجام داده است؟

دولت لندن از هیچ تلاشی برای ارعاب مردم دریغ نکرده است. می‌گویند اسکاتلند نمی‌تواند مستقل شود، واحد پولی جداگانه نخواهد داشت، اسکاتلند نمی‌تواند عضوی از اتحادیه اروپا شود، و بسیاری از این دست حرف‌ها اما مشکلی که دولت لندن با آن مواجه است این است که حزب محافظه‌کار دیوید کامرون در اسکاتلند محبوبیتی ندارد. اسکاتلندی‌ها حتی جوکی هم در این‌باره دارند: تعداد پانداهای غول‌پیکر در اسکاتلند از تعداد نماینده‌های محافظه‌کار این کشور در پارلمان بیش‌تر است. و این واقعیت هم دارد، چون هر بار که دیوید کامرون به اسکاتلند می‌آید و سخنرانی می‌کند، اتفاقاً مردم بیش‌تر با او مخالف می‌شوند. خود او هم با این واکنش مردم آشناست و بنابراین می‌داند به نفع مقامات لندن و به خصوص خود دیوید کامرون است که کاری به کار کمپین‌های همه‌پرسی در اسکاتلند نداشته باشند.

با این وجود، همه کمپین‌هایی که لندن به راه انداخته، در مخالفت با این استقلال‌طلبی بوده است. خود این مسئله باعث عصبانیت بیش‌تر مردم اسکاتلند شده و مردم احساس می‌کنند که مقامات لندن می‌خواهند با زور و ترس آن‌ها را از استقلال دور کنند، بنابراین اگر این کمپین‌ها نتیجه‌ای هم داشته، نتیجه معکوس برای مقامات لندن بوده است.

به نظر شما نتیجه همه‌پرسی چه می‌شود؟ آیا اسکاتلند از بریتانیا جدا می‌شود یا خیر؟

اگر از من بپرسید می‌گویم نتیجه مسلماً مثبت است. بی‌شک مردم حضوری بزرگ در 18 سپتامبر خواهند داشت و به نظر من هر چه حضور مردم بیش‌تر باشد، احتمال پاسخ مثبت هم به این همه‌پرسی بیش‌تر است. به نظر من هر چه در طبقات اجتماعی بالاتر می‌روید، احتمال پاسخ مثبت هم بیش‌تر می‌شود. ضمن این‌که قشرهای پایین‌تر جامعه هم که به دنبال عدالت اجتماعی هستند، به این همه‌پرسی پاسخ مثبت خواهند داد.

در صورت استقلال، تکلیف عضویت اسکاتلند در نهادهای بین‌المللی چه می‌شود؟

متأسفانه اسکاتلند حتی در صورت استقلال هنوز هم عضوی از ناتو و اتحادیه اروپا خواهد بود و بنابراین همچنان به ساختارهای نظامی و اقتصادی غربی وابسته خواهد بود. به همین دلیل هم برخی کمپین‌های موافق استقلال در حال تبلیغ برای نوعی رادیکال‌تر از استقلال هستند نسبت به آن استقلالی که دولت اسکاتلند در نظر دارد. این کمپین‌ها خواهان جدایی از ناتو هم هستند.

مردم اسکاتلند به رفراندوم استقلال از بریتانیا رأی مثبت خواهند داد
"آلکس سالموند" و "دیوید کامرون" پس از توافق درباره برگزاری همه‌پرسی

آن‌چه شاید برای غرب اهمیت زیادی داشته باشد این است که بسیاری از مردم منطقه خودمختار "کاتالونیا" در اسپانیا هم چشم به نتایج این همه‌پرسی بسته‌اند و اگر مردم اسکاتلند پاسخ مثبت به همه‌پرسی بدهند، ممکن است مردم کاتلونیا هم تشویق بشوند تا همه‌پرسی مشابهی برگزار کنند.

در صورت پاسخ مثبت مردم به همه‌پرسی، اسکاتلند تا چه اندازه و از چه ابعادی از انگلستان مستقل خواهد شد؟

استقلال در حد ترسیم مرزها خواهد بود، البته این‌گونه نیست که لازم باشد گذرنامه جدا برای سفر به انگلستان تهیه کنیم، اما از سوی دیگر نیاز به تهیه گذرنامه برای سفر از ایرلند به انگلستان هم ندارید. نیاز به گذرنامه برای سفر به بسیاری از کشورهای اروپا از بین رفته است، شما می‌توانید بدون گذرنامه از فرانسه به بلژیک هم سفر کنید، چرا که منطقه تجارت آزاد در اتحادیه اروپا برقرار شده است و بسیاری از قوانین گمرکی و غیره تغییر کرده است.

اما استقلال به این معنا خواهد بود که دولت در اسکاتلند می‌تواند کاری را انجام بدهد که مدت‌هاست صحبتش در این کشور هست: افزایش مالیات افرادی که ثروت زیادی دارند، و خرج کردن این مالیات برای بهبود رفاه و خدمات اجتماعی سایر اقشار مردم. این کاری است که ایدئولوژی تجارت آزاد به ما اجازه نمی‌دهد انجام دهیم، اما اسکاتلندی که مستقل باشد می‌تواند این قوانین را تصویب و اجرا کند. بنابراین مردم به این همه‌پرسی پاسخ مثبت خواهند داد. بحث‌های داغی هم‌اکنون در اسکاتلند برقرار است درباره این‌که با استقلال اسکاتلند می‌توان صنعت را بازسازی کرد و برای افراد ماهر اشتغال‌زایی کرد، به جای حمایت از بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ، سیاستی است که دولت انگلستان اکنون بر ما تحمیل کرده است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ناشناس ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    رأی مثبت مردم اسکاتلند به همه‌پرسی جدایی از انگلیس باعث خواهد شد که دیگر کشوری به نام "بریتانیای کبیر" وجود نداشته باشد تا "دولت انگلیس" بتواند به نمایندگی از آن در شورای امنیت سازمان ملل باقی بماند.| آدم دانا چه ربطی داره. مگه شوروی پس از، از هم پاشیدگی باز هم تویه شورای امنیت باقی نموند.
  • سرلینک ۰۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    همونقدری ک شما از تجزیه ایران میترسید اونا هم از تجزیه کشورشون میترسن جوری تیتر میزنین انگار دارین ب اسکاتلند کمک میکنین ک استقلال پیدا کنه اگ خیلی دوس دارین ک استقلال پیدا کنه و مردم اونجا ب حقشون برسن پس شما هم با استقلال خوزستان و کردستان و سیستان و بلوچستان مخالفتی نداشته باشین
  • ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    از اولش هم کسی یک جزیزه جقل را به کبر و کبیر باور نداشته و ندارد الا سیاستمداران متوهم جزیره انگلها
  • محمد ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    دارند تیشه به ریشه خودشون میزنند
  • اهوازی ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    به کوری چشم بعضی ها من هزار صلوات نذر تجزیه انگلیس کردم.
  • ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    تجزیه برای هیچ کشوری خوب نیست. از تجزیه طلبی هیچ کشوری استقبال نکنید. به ضرر خودمان است.
  • ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    شاید نظر سنجیها دروغ باشد علت آن هم این است که انگلیسیها همیشه فریبکارند
  • ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    خدا رو شکر. روباه پیر که همه ی دنیا رو به جون هم می انداخت حالا داره از درون متلاشی میشه
  • عادلی ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    انگلیسی که نماد تجزیه کردن کشورها بود خودش لبه پرتگاه قرار گرفته!
  • ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    یعنی میشه مثبت بشه؟ ای خدا, ای خدا کمر این ابلیس کثیف بشکن.... یا رب العالمین
  • ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    همانطور كه امام(ره) تحليل فرمودند: غرب هم مثل شرق از هم خواهد پاشيد. شك نكنيد. خصوصا نماد خباثت انگليس استعمارگر
  • اهوازي ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    خوزستان و كردستان و سيستان و بلوچستان و آذربايجان و گيلان و فارس و لرستان و همدان و مازندران و كرمان و خراسان و.... تشكيل دهنده ايران هستند يعني نام ايران همواره و هميشه به همه اين منطق گفته ميشد.اين موضوع بابريتانياي متحد از ريشه و اساس متفاوت است.در ضمن بحرين و كردهاي غير ساكن در ايران و افغانستان و تاجيكستان و حتي ارمنستان و ..... خود را ايراني ميدانند و اين موضوع با اينكه اسكاتلندي ها يا و ولزي ها و ايرلندي ها انگليسي نيستند و با عهدنامه و تحت شرايطي در بريتانياي متحد هستند بسيار متفاوت است.
  • ناشناس ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    آمين يا رب العالمين
  • كرد ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    بزرگي از كردها فرمود:هر جا كرد است آنجا ايران است.شما غربي ها از حسادت خواهيد مرد وقتي اتحاد ما را مي بينيد.
  • بلوچ ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    يك ميليارد لايك داري اهوازي.
  • ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    آقای فاضل! این ابلیس کثیف باعث تجزیه و فتنه در دنیا بوده که مورد عینی و نزدیک آن فتنه و تلاش برای تجزیه کشور ما بوده و هست البته نه کشور امثال تو. در ثانی طبق مدارک تاریخی اسکاتلند با خونریزی و فتنه توسط همان سلطنت کثیف تصاحب شد در درصورتیکه در مورد کشورمان و مناطق فوق کاملا متفاوت است. شما بهتر است آرزوهای وابسته به دلدادگی به تفکرات ضد ایرانی را در همان جمع محدود مثل خودتان مطرح کنید.
  • ايران ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    در بيش از 2500 سال پيش كورش كبير شاهنشاه هخامنشي كه همه جهانيان با هر دين و مذهب و قوم و نژادي او را قبول دارند همه سرزمين ها و اقوام ايراني را متحد كرد و تاريخ سياسي ايران در شكل جديد آن آغاز شد.
  • ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    اگه به این کامنت ها باز سر زدی اینو بخون که چاه کن همیشه ته چاهه؛ کشوری که میلیون ها دلار خرج شبکه های برانداز و جدایی طلب در منطقه خاورمیانه کرده الان در معرض بزرگترین جدایی قرن قرار گرفته. البته این هم هست مکرو و مکر الله و الله خیر الماکرین... حالا ببین می تونی یه لحظه تصور کنی ایران یک شبکه اسکاتلند زبان تاسیس کنه و بر طلب جدایی بکوبه و هر روز خبرهای دروغ و در جهت تهییج مردم اسکاتلند به جدایی پخش کنه؟ در این حالت عکس العمل انگلیس و دنیا چه خواهد بود؟
  • ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    هیچ اتفاقی نمیفته...
  • ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    میدونی فرقش چیه؟ فرقش اینه اقوام ایرانی افتخارشون ایران و جمهوریه اسلامی. نه تنها داخلی ها بلکه مردم خارجی هم مثل کشور آذربایجان و کردستان عراق و بحرین خواهان پیوستن به ایران هستند
  • ناشناس ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    اونا از همين چند شبكه پرس تي وي و العالم و .... مثل چي ميترسند.اميدارم شبكه هاي ايراني تبليغات و برگزاري انتخابات رو پوشش بدهند.
  • ایرانی ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    احسنت به این نظر. همین سایت مشرق تا چند ماه پیش داشت از تجزیه عراق و تاثیرات نامطلوب اون بر روی عراق و منطقه میگفت. ولی حالا اسکاتلندیها رو استقلال طلب معرفی میکنه! ضمنا جناب به اصطلاح کرد، اون بزرگی که شما میگی ملا مصطفی بارزانی بود که همینجا مشرق میگفت اسرائیلیه. چون پزشکش یهودی بوده! حالا به حرفهای همون آدم استناد میکنید؟ عجب رویی واقعا! مشرق چاپ کن اگه غیرت داری.
  • اهوازي ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    تجزيه براي كشورهاي زورگو و استعمارگر و فتنه گري مانند آمريكا و انگليس و فرانسه و.... بسيار ضروري است.اميوارم اين كشورها دچار معضل داخلي بشوند تا فرصت نكنند كاري با ما داشته باشند.
  • ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    منم وقتی تاریخ ایران معاصر را میخونم دود از کلم بلند میشه که همش از نقش این انگلیس خبیث بوده بس من هتما شیرینی بخش میکنم.
  • ناشناس ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    اگر عراق زمان صدام بود چون به كشور ما حمله كرد و ميخواست ايران رو تجزيه كنه ما هم حق داشتيم كه عراق رو تجزيه كنيم اما حالا كه عراق با ما اظهار دوستي ميكنه چرا بايد تجزيش كنيم؟اين خودش نشون ميده كه جمهوري اسلامي بدنبال تجزيه هيچ كشوري نيست.در ايران هيچ گروهي بدنبال تجزيه نيست مگر گروهي اندك كه عامل بيگانه هستند و تروريستند و زيانشان بيشتر به مردم خودشان ميرسد.اگر غربي ها كنار بروند و دخالتي در منطقه نداشته باشند خواهيد ديد كه مردم مناطق همجوار دوباره با ايران متحد ميشوند.اما موضوع اسكاتلند فرق ميكند اسكاتلند يك كشور اشغال شده است و ميخواهد مستقل شود.
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    نمیشه بریم بریم به نفع اسکاتلند رای بدیم تا ریشه بریتانیای کبیر را بکنیم.
  • تهماسب ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    ايران جلوي تجزيه يمن و عراق و سوريه ولبنان و حتي عربستان و افغانستان و... را گرفته است حتي با توجه به ارتباط خوبي كه با روسيه و ارمنستان دارد از جدايي بخشهايي از گرجستان و جمهوري آذربايجان حمايت نكرد.اما قضيه اسكاتلند فرق ميكند.اسكاتلند يك كشور است كه توسط انگليس اشغال شده است.
  • ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    راستی اسم سفارت انگلیس خبیث اسمشو عوض میکنیم میشه سفارت اسکاتلند.
  • فهمیده ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    تجزیه شده یا نه هیچ ضرری به انگلیس .. در سال2000 استرالیا رای جدا از انکلیس رای نیا اورد
  • ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    کردها ایران زرنگ باهوشندبا معرفتند. کدام تجزیه کدام جدایی.اصلا کردستان بدون ایران معنی نداره.
  • kambiz ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
    0 0
    اسمشو میزاریم پارازیتستان
  • یک هموطن ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
    0 0
    سلام بنظر شما مقامات انگلیس، واقعا از ته دل مخالف اینکارند!؟ که بنظرم اگر اینطور بود اصلا اجازه ی بروز این وضعیت را نمی دادند. درست مانند آمریکا در جنگ با داعش! چرا به مصاحبه های در ظاهر مخالف همسان کامرون دلخوشید!؟ کی اینها دل و زبانشان یکی بوده!؟
  • ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
    0 0
    برای انگلیس تجزیه کامل بهترین راهه ! :)
  • ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
    0 0
    آمین
  • ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
    0 0
    میبینی که داره میفته. فقط باید چشماتو باز کنی ببینی
  • رحمن ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۳
    0 0
    عجیب است این قضیه که تمام شد و هنوز خبر آن لاین شماست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس